< back

Anders omgaan met boze buien?

14 september 2018

Een vraag die ik u bij de intake/kennismaking stel is bijvoorbeeld: “U zegt dat uw zoon/dochter toch nog boos wordt en u begrijpt dit niet want u heeft samen al de nodige dingen geprobeerd, hoe gaat dat dan tussen u en uw zoon/dochter als hij/zij weer zo’n boze bui heeft? Hoe gaat u zelf om met andere uit uw eigen omgeving wanneer uzelf boos bent? Of uzelf?

 

Want iedereen heeft wel zo nu en dan eens boze buien. Soms ben je dan heel erg boos of heel lang boos. Gevoelens zijn net als voorbijdrijvende wolken, dan ben je je wel eens blij of bang en soms wel eens verdrietig. En boos zijn mag, net als elk ander gevoel. Het is niet goed of niet slecht. Het is er gewoon.

 

Hoe kun je daar dan anders mee omgaan? Boze gevoelens opkroppen is niet goed, maar boze gevoelens de vrije loop laten is ook niet goed. Wat dan wel? Om hier meer over te weten te komen en jou opnieuw te laten kijken naar hoe jij dat wel kunt en wilt kan ik je bij O2 for Kids samen met Draakje daarbij helpen. Vaak zien de mensen om jou heen aan jouw gedrag dat je boos bent, je stapt woest de trap op of er komt stoom uit je oren? Je hebt een hele goede reden om te doen wat je doet, iets in jouw binnenkant maakt dat je boos moet worden maar wat is dat dan? Wist je dat jouw boosheid niet zal opzwellen als je STOPT met “bij te blazen”. Als je leert om met een afstand naar je boosheid te kijken dan stroomt deze vanzelf weg. Emoties heb je niet in de hand, maar wel wat je ermee doet! Daar zijn verschillende stappen voor en kun je leren wat je op zo’n moment kunt doen. Ik nodig u van harte uit om samen met mij te kijken naar wat u nodig heeft en uw kind. Neemt u gerust contact op, 06-57347660 of via mail: info@O2forkids.nl.

 

Afbeeldingsresultaat voor plaatje boos

 

© 2013 O2 for Kids - This is a MANUS creation