< back

Bent u al bekend met integratieve kindertherapie?

9 mei 2018

Integratieve kindertherapie

Graag wil je als ouders, dat het goed gaat met je kind. Nu is dat niet altijd het geval, soms lopen jullie samen ergens tegenaan? Jullie hulpvraag is na een vrijblijvend kennismakingsgesprek het startpunt van waaruit we dan vertrekken. Waar maken jullie je zorgen over? Hoe ervaren jullie zelf of jullie naaste omgeving het probleem? Want achter jullie “verhaal” ligt het verhaal van jullie kind. Die persoonlijke wereld van hem/haar geeft mij de informatie, die ik nodig heb als kindertherapeut om je kind te helpen. Om opnieuw naar jullie kind te kijken is het aanpakken van het gedrag onvolledig. Het zou ook jullie kind ernstig tekort doen. Ieder kind heeft een integratieve therapie – aanpak nodig. Deze alles overstijgende kindertherapie omvat alle basistherapie modellen. En voegt er een overstijgende gedachte aan toe: je kind is deskundig op zichzelf en heeft het recht en de mogelijkheid in zich om zichzelf te helpen. “Het kind weet het, kan het en doet het!” 

 

Samen met je kind onderzoek ik zoveel mogelijk aspecten rondom de hulpvraag. Wat werkt wel en wat werkt niet? Wat wil je kind voor zichzelf bereiken?

Door middel van spel, gesprek en andere creatieve middelen communiceert je kind waar het echt om gaat. Dat wat de klacht van het kind is wordt de hulpvraag in de therapie. Ouders en leerkrachten zijn uitstekende waarnemers van de buitenkant. Je kind is deskundig op de binnenkant. En het is aan mij om aan de hand van de observatie aan de buitenkant en de informatie van de binnenkant, zorgvuldig te bepalen wat er speelt. Samen met je kind, en jullie als ouders, wordt gezocht naar concrete oplossingen.

Klassenobservaties, gesprekken met beide ouder(s) of met opa of oma kan daartoe aan bijdragen. Om te snappen bijvoorbeeld waar een emotie als angst of boosheid vandaan komt. De “ingang” om je kind te helpen is wat achter zijn gedrag ligt.

Je kind en jullie staan er niet meer alleen voor, neemt u gerust contact op t:06-57347660 of e:info@O2forkids.nl.

 

Samen loop ik met u mee om te kijken naar wat u en uw kind verder helpt.

© 2013 O2 for Kids - This is a MANUS creation