< back

Maak je eigen omdraai-boek

10 mei 2018
Voor kinderen van gescheiden ouders is het gevoel van niet bij alle twee de ouders te gelijk kunnen zijn soms moeilijk uit te leggen. Dat is wat kinderen mij vaak vertellen. Zijn ze bij de één, dan willen ze naar de ander en andersom.
Door een dagboek te maken kunnen ze daar al hun mooie, blije, verdrietige en boze belevenissen is opschrijven en/of tekenen. Zo kun je jouw emoties uiten en de spanningen in je lijf loslaten.
Je hebt nodig: een notitieblok zonder lijntjes en met een effen voor- en achterkant.
Samen met je kind(-eren) doen:
Foto’s maken met mama en foto’s maken met papa, van jezelf, het huis, kamers die jij belangrijk vind, de tuin, het balkon, plekken in de omgeving waar jij graag komt, opa’s en oma’s en van andere mensen die jij graag ziet, huisdieren, nieuwe broertjes en/of zusjes, enz.
Plak op de kaft aan de ene kant van het boek een foto van mama. Als je het boek dan open doet kan je alle belangrijke foto’s van bij mama er in plakken. En als je bij mama bent kan je daarachter dingen schrijven en/of tekenen die bij mama gebeuren of waar je aan moet denken.
Draai dan het boek om, en plak daar op de kaft een foto van papa. Als je het boek dan open doet kan je alle belangrijke foto’s van bij papa er in plakken. En als je bij papa bent kan je daarachter dingen schrijven en/of tekenen die bij papa gebeuren of waar je aan moet denken.
Veel plezier met het maken van jullie eigen omdraai-boek! Richt je niet op de uitkomst, richt je op het proces. Succesvol zonder stress.
© 2013 O2 for Kids - This is a MANUS creation