< back

Natuurlijk bewegen!

1 juni 2018

Terwijl je dit leest is het misschien wel grappig om te weten dat meisjes meer lezen dan jongens. Of misschien ben je net begonnen met leren lezen, vraag dan papa of mama of ze met jou meelezen.

Meestal kom je hier op de site wanneer je iets wilt veranderen? Dat mag ik natuurlijk niet voor jou invullen.(NIVEA: niet invullen voor een ander) Wat je je eerst kunt afvragen, samen met papa en/of mama of het wel verandert kan worden? Want veranderen dat doe je samen, als jij iets bij wilt leren omdat je telkens in de problemen komt bijvoorbeeld.

Misschien herken je wel de volgende onderwerpen: de baas spelen en rekening houden met de ander. Zo kunnen jongens bijvoorbeeld goed de baas spelen, dat betekent dat ze eigenlijk heel geschikte leiders zijn. Natuurlijk mee kunnen bewegen met de ander. Maar dat is moeilijk! Jongens zijn daarom niet meteen zulke aardige leiders omdat ze te weinig rekening houden met de gevoelens van andere mensen. Wat betekent rekening houden met de gevoelens van een ander vraag je je misschien af? Dat betekent voor jongens en mannen vaak dat ze heel goed zijn in iemand te helpen die in gevaar is. Iemand in gevaar kan op de hulp van een jongen rekenen. Meisjes en vrouwen staat erom bekend dat ze zich kunnen verplaatsen in een ander, dat betekent dat ze goed kunnen begrijpen wat een ander denkt en voelt, vaak zelfs voordat die ander dat zelf doorheeft. Het is daarom voor meisjes en vrouwen daarom belangrijk dat ze leren iets meer voor zichzelf op te komen en wat minder rekening houden met een ander. Natuurlijk zijn er meisjes en vrouwen die dat helemaal niet hoeven te leren, maar het vanzelf kunnen en dat geldt voor jongens en mannen ook.

Het belangrijkste is dat iemand gewoon zichzelf mag zijn! De kunst is om te zien dat iedereen zijn of haar eigen kwaliteiten heeft en zijn of haar eigen zwaktes.

Het belangrijkste is dat je plezier hebt in dat wat je doet! En dat het jou lukt om jouw droom voor elkaar te krijgen en te vertrouwen op jouzelf. Hoe doe jij dat? Daar kan ik jou, en je papa en mama, samen met Draakje bij helpen.

 

Hieronder vind je meer over ervaringen van andere ouders met hun zoon/dochter:

 

Ervaringen:

 

“In steeds meer situaties zien we dat onze dochter (11 jaar) luchtiger en vanuit een sterker mindset reageert op wat zich voordoet in het leven.  Ze vertrouwt ook meer op haar (voor- /onderbuik) gevoel. Ze neemt dan beslissingen op haar gevoel en vertelt dat vol trots. Ze ervaart dus meer grip. Ze geniet ervan als het dan ook uitpakt zoals zij verwachtte. Maar kan ook prima omgaan met andere uitkomsten.  Als het lastig is maakt ze o.a. gebruik van helpende gedachtes en wij kunnen haar wat beter ondersteunen met inzichten uit ons gesprek.”

 

“Onze zoon (7 jaar) is meer gaan praten en grenzen stellen. Niet gelijk als eerste reactie heel boos reageren. Maar je ziet hem soms denken:” hoe reageer ik hier op.” Het heeft hem en ons als ouders inzicht / handvatten gegeven hoe hier meer om te gaan.” 
© 2013 O2 for Kids - This is a MANUS creation