< back

Nieuwe KLUS-training!

25 augustus 2020

Samen met mijn collega Kelly Nijkamp organiseer ik bij praktijk voor leren en gedrag in Deventer de introductie sociale vaardigheidstraining, de ‘KLUS’. In sociaal contact is luisteren heel belangrijk. Als je goed luistert naar wat anderen zeggen, kom je voor minder onduidelijkheden te staan. Als je je onzeker voelt, ben je snel afgeleid. Het is goed om iemand ook aan te kijken als hij of zij tegen je praat en je zult ook moeten leren dat je dan aangekeken wordt. Soms is dat een reden om extra zenuwachtig te worden, omdat je denkt dat je kritisch bekeken wordt. Elkaar aankijken is ook belangrijk omdat de houding en uitstraling van iemand jou ook iets vertelt. Hierbij doet jouw lichaam ook mee. Dat is toch niet iets wat je hoeft te leren want dat kan toch iedereen?! Maar wat gebeurt er als je iemand waarbij je je niet op je gemak voelt iets moet vragen? Of wat gebeurt er als iemand waar je meestal wel tegen durft te praten niet naar jou luistert? Trouwens, je bent niet de enige, niet alleen voor verlegen mensen, maar ook voor mensen die altijd wel iets te zeggen hebben, valt er heel wat te leren op dit gebied. Samen met anderen leer je in de ‘KLUS’ training hoe je voor jezelf kunt opkomen en wat er bij past om dit te kunnen doen.

KLUS-training voor kinderen

Wat

De KLUS-training (8 bijeenkomsten van 1 uur) is een introductie sociale vaardigheidstraining voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. Samen met anderen leer je in de KLUS-training hoe je voor jezelf kunt opkomen en wat er bij jou past om dit te kunnen doen.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen in verband met het Coronavirus.

Wanneer

Op woensdagmiddag 21 oktober 2020 start de training. Neemt u gerust contact op. Of meld u uw zoon/dochter via uw behandelend therapeut aan.

Waar?

Munsterstraat 2G, 7418 EV Deventer, op de eerste verdieping.

Trainers

De training wordt begeleid door mevrouw K. Nijkamp (orthopedagoog) en mevrouw J. Hendrikx (integratief kindertherapeut).

Aanmelden

Aanmelden kan via het contactformulier, of via de therapeut waarbij uw kind onder begeleiding is/was of u kunt contact met ons opnemen, telefoon 0570-547102

Deelnemers

Er is ruimte in de training voor 6 personen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar. De training vindt plaats bij minimaal 5 aanmeldingen. Uw aanmelding is definitief wanneer u het contactformulier heeft ingestuurd of als u het kenbaar heeft gemaakt bij de behandelend therapeut.

Draaiboek

Data van de training: één keer in de twee weken (21 oktober, 4 november, 18 november, 2 december en 16 december 2020. En 13 januari, 27 januari en 10 februari 2021).

Tijd: 14:30-15:30 uur.

© 2013 O2 for Kids - This is a MANUS creation