< back

Omgaan met jouw boze bui?

3 januari 2020
Je voelt je soms boos worden als er iets gebeurt wat jij niet wilt of als iemand iets doet wat jij niet wilt…..

Hoe kun je met jouw boze bui omgaan of als je je een keertje niet prettig voelt?

Stel je voor dat je moeder of vader met de tuinslang de planten water geeft. Het water stroomt lekker door de slang. En dan bedenk jij: wat gebeurt er als ik de slang dichtknijp?

Dan gebeuren er verschillende dingen; je vader of moeder zal verbaasd zijn dat er opeens geen water meer uit de slang komt. Maar het water blijft wel uit de kraan in de slang stromen…

Misschien dat – je het water kunt tegenhouden. Als je dat lang genoeg doet, zal de slang boller en boller van het water worden en dan – met een enorme klap uit elkaar spatten…..

Hieronder vind je tips die je samen met je ouders alvast kunt gebruiken om helder en duidelijk te maken wat jij nodig hebt. Om er zo voor te zorgen dat jouw gevoelens in jouw lijf lekker kunt laten stromen!

TIPS:

  1. Kunnen je ouders goed aan jou zien, hoe jij je voelt?
  2. Kun jij aan je ouders zien hoe zij zich voelen?
  3. Als je wel eens aan iemand vraagt: “Hoe gaat het met jou?” Dan zegt bijna iedereen: “Het gaat goed”. Maar dat zeggen ze ook als het eigenlijk slecht gaat. Vraag dus gewoon, als je opa of oma weer ziet: “Hoi, oma, hoe voelt u zich vandaag?”
  4. Sommige kinderen kiezen hun kleren en kleuren bij hoe ze zich voelen. Doe jij dat ook wel eens?
  5. Gebruik jij ook een dagboek, waarin je je gevoel van die dag opschrijft? Dat is erg handig om je eigen gevoelens goed te leren kennen. Of is je knuffel degene die jouw gevoelens het beste begrijpt?
  6. Je kunt je gevoel ook laten zien in een tekening die je maakt, of een schilderij en dan vooral aan de kleuren die je gebruikt: welke kleur heeft jouw boosheid meestal? En jouw angst? Of jouw verdriet?

Heeft u vragen, vanaf 6 januari 2020 bent u weer welkom bij O2 for Kids kindertherapie.

© 2013 O2 for Kids - This is a MANUS creation