Over mij

 

Mijn naam is José Hendrikx, 46 jaar, moeder van 3 kinderen en ik werk als kindertherapeut bij praktijk voor leren & gedrag in Deventer. Het werken met mensen loopt als een rode draad door mijn beroepsleven. Mijn ervaring als korfbaltrainer/coach bracht mij op het pad om met kinderen te gaan werken. Daar merkte ik dat ik iets meer kon betekenen voor de kinderen die met trauma’s te maken kregen. Na mijn HBO-opleiding tot sociaal juridische dienstverlener rolde ik de schuldhulpverlening in. Daar kwam ik naast volwassenen ook weer kinderen tegen. Deze ervaringen brachten mij ertoe dat ik tijdens mijn studie en daarop volgend werk ben gaan richten op werken met kinderen. 

 

Wat mij kenmerkt als kindertherapeut is dat ik op een persoonlijke en zorgvuldige manier kind en ouders help met het probleem wat op dat moment speelt. Met plezier en oog voor detail kan ik u en uw zoon/dochter verder laten kijken.  Samen met Draakje ontvang ik u en uw zoon en/of dochter graag op de speelzolder van de praktijk.

 

Visie:

 

In mijn visie vormt het lichaam een soort container waar ervaringen, herinneringen en gebeurtenissen worden opgeslagen. Niet alleen het kind heeft een probleem. Vaak ervaart het gezin en zijn/haar naaste omgeving ook een probleem. Wat daar dan aan te doen? En hoe? Daar kan ik samen met u naar kijken en geef ik u graag antwoord op vragen die u kunnen helpen bij de opvoeding van uw kind.

 

Missie:

 

Er is geen pasklaar antwoord als uw kind niet lekker in zijn vel zit. Bij O2 for Kids zet ik mij in om voor elk kind die praktische handvatten te vinden, die u en uw kind door dit (ontwikkelings-)moment heen helpen. Om zo te kijken wat uw kind nodig heeft om achter zijn schild vandaan te komen. Door samen dingen te doen en samen plezier te maken leert het kind om, om te gaan met zichzelf, wie hij is en wat hij nodig heeft om te bereiken wat hij wil. 

 

“Ik leer je om vanuit je hoofd in je lijf te komen. Zo kun je weer vol zelfvertrouwen jezelf zijn”.

 

Accreditatie(s):

* Registratie SKJ: 100021858

* In het bezit van Psbk diploma, CPION geaccrediteerd

© 2013 O2 for Kids - This is a MANUS creation