< back

Integratieve kindertherapie

17 augustus 2018

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf”

 

De zomervakantie duurt nog even…. was het een fijne vakantie met magische en ontspannen momenten samen?

 

Als het ene eindigt, begint het andere: bijv. je werk, school, sport. Veel kinderen krijgen in de zomervakantie een groeispurt en maakt een sprong in zijn ontwikkeling. Je ziet je mooie kind voor je ogen veranderen, gelukkig groei je als ouder daar vaak in mee en kun je daaraan wennen.

Nu is dat niet altijd het geval, soms lopen jullie samen ergens tegenaan? Misschien heb je gezocht naar die magische toverspreuk die de balans in jullie gezin terugbrengt… en heb je met alle liefde in jezelf geprobeerd om de dingen te accepteren die niet veranderd kunnen worden… de moed opgebracht om die dingen te veranderen die veranderd kunnen worden…. en de wijsheid ontwikkelt om het verschil te kunnen zien?

Blijf ademen! Wellicht kan integratieve kindertherapie iets betekenen?

 

Integratieve kindertherapie

 

Jullie hulpvraag is na een vrijblijvend kennismakingsgesprek het startpunt van waaruit we dan vertrekken. Waar maken jullie je zorgen over? Hoe ervaren jullie zelf of jullie naaste omgeving het probleem? Want achter jullie “verhaal” ligt het verhaal van jullie kind. Die persoonlijke wereld van hem/haar geeft mij de informatie, die ik nodig heb als kindertherapeut om je kind te helpen. Om opnieuw naar jullie kind te kijken is het aanpakken van het gedrag onvolledig. Het zou ook jullie kind ernstig tekortdoen. Ieder kind heeft een integratieve therapie aanpak nodig. Deze alles overstijgende kindertherapie omvat alle basistherapie modellen. En voegt er een overstijgende gedachte aan toe: je kind is deskundig op zichzelf en heeft het recht en de mogelijkheid in zich om zichzelf te helpen. “Het kind weet het, kan het en doet het!”

 

Samen met je kind onderzoek ik zoveel mogelijk aspecten rondom de hulpvraag. Wat werkt wel en wat werkt niet? Wat wil je kind voor zichzelf bereiken?

 

Door middel van spel, gesprek en andere creatieve middelen communiceert je kind waar het echt om gaat. Dat wat de klacht van het kind is wordt de hulpvraag in de therapie. Ouders en leerkrachten zijn uitstekende waarnemers van de buitenkant. Je kind is deskundig op de binnenkant. En het is aan mij om aan de hand van de observatie aan de buitenkant en de informatie van de binnenkant, zorgvuldig te bepalen wat er speelt. Samen met je kind, en jullie als ouders, wordt gezocht naar concrete oplossingen.

 

Klassenobservaties, gesprekken met beide ouder(s), leerkracht of met opa of oma kan daartoe aan bijdragen. Om te snappen bijvoorbeeld waar een emotie als angst of boosheid vandaan komt. De “ingang” om je kind te helpen is wat achter zijn gedrag ligt.

 

Samen loop ik met jullie mee om te kijken naar wat jij en jouw kind verder helpt.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking, t:06-57347660 of vult u het contactformulier in.

 

© 2013 O2 for Kids - This is a MANUS creation